b.fair
Våre ansvarlige valg
 

b.fair er mer enn bare et nytt merke eller en ny linje. b.fair omfavner vår forpliktelse til stadig å redusere vårt fotavtrykk. Det handler om å gi kundene muligheten til å kle seg godt og føle seg komfortable mens de vet at miljøet og menneskene som er involvert i prosessen blir tenkt på.

 

Vi ønsker å bidra til å sette nye standarder for ansvarlighet gjennom hele prosessen, fra første idé og design til ferdig produkt i butikkene.

Helle Olsen, brand director, b.young.

 

b.fair handler om ansvarlig produksjon, ansvarlig materiale, minimering av avfall og utnyttelse av nye muligheter for å redusere negativ innvirkning vår virksomhet kan ha. Av hensyn til miljøet og de involverte. Vi ønsker å være fair mot alle. Å være fair på alle stadier. Når du ser b.fair-merket, vet du at enda større innsats er gjort for å sikre at varen er et resultat av en ansvarlig produksjon.

b.fair mind-set
b.fair tankegangen er en del av hele reisen fra den kreative prosessen med konseptutvikling, design og stoffvalg til de nye styles går i produksjon med utvalgte leverandører.

Vi fremmer samfunnsansvar i våre produksjonsland og fokuserer hele tiden på å sikre at produksjonen behøvde respekterer menneskers og arbeidsrettigheter. Våre leverandører er nøye utvalgt for å sikre at de deler vårt syn på forretningsetikk, rettigheter og rettferdige arbeidsforhold. Vi overvåker kontinuerlig situasjonen med regelmessige besøk og inspeksjoner.

Vi fokuserer på ansvarlig produksjon, minimerer avfall og ser aktivt etter nye muligheter for å redusere eventuelle negative konsekvenser vår virksomhet kan ha. Vi har vårt eget sett med kjemiske restriksjoner, som begrenser bruken av farlige kjemikalier i våre klær og i vår produksjon. Dette bidrar til å beskytte ansatte, våre kunder og ikke minst miljøet.

Vi bruker for tiden: Resirkulert polyester, lyocell, økologisk bomull og LENZING™ ECOVERO™ fibre.

Better Cotton er verdens største ansvarlig-program for bomull, som har som mål å hjelpe bomulls samfunn med å overleve og trives, samtidig som miljøet beskyttes og gjenopprettes. I fjor tilbød Better Cotton opplæring til over 2,7 millioner bomulls-bønder i 23 land. Better Cotton Farmers er opplært til å bruke vann effektivt, ta vare på jordens helse og naturlige habitater, redusere bruken av de mest skadelige kjemikaliene og respektere arbeidernes rettigheter og velvære.

Fra produksjon til det øyeblikket våre plagg kommer i motebutikker, er vårt mål å beskytte miljøet og minimere vårt fotavtrykk. Når kundene møter b.fair – og faktisk alle b.young styles - kan de være sikre på at alle våre etiketter, hangtags og plastposer er laget av resirkulerte materialer.

Clevercare er en måte å hjelpe forbrukere som ønsker å minimere karbonavtrykket i garderoben og fortsatt holde seg på moten. Det handler om å ta vare på plagget på en måte som er smart for miljøet – samtidig som du sparer på dine egne husholdnings kostnader.